dec.
10

Családtámogatási tárgyú kormányrendelet módosítások a veszélyhelyzet idejére

A Magyar Közlöny 272. számában megjelent két, elsősorban családokat érintő kormányrendelet.

A családok anyagi biztonságának erősítése érdekében szükséges, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes rendelkezésekről szóló 567/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy a munkáltató megszervezze a nála keresőtevékenységet folytató személyek gyermekei számára a napközbeni felügyeletet, ha a gyermek által látogatott köznevelési intézményben rendkívüli szünet, vagy tantermen kívüli digitális oktatás került elrendelésre.

A rendelet érinti még – többek között – az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelethez kapcsolódó rendelkezéseket, a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggő szabályokat, a babaváró támogatásról szóló kormányrendeletet és az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga, valamint a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatására vonatkozó előírásokat is.

A bölcsődei ellátás állami támogatásának a veszélyhelyzettel összefüggő egyes rendelkezéseiről szóló 568/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet a bölcsődék támogatásának – veszélyhelyzet idejére vonatkozó – szabályait tartalmazza.

A rendeletek a kihirdetését követő napon, azaz 2020. december 10-én lépnek hatályba és 2021. február 8-án hatályát vesztik.

Magyar Közlöny 272. szám